Boomverzorging

Wanneer is boomverzorging nodig?

  • Het snoeien van een boomAls de takken van een boom te groot worden, kunnen ze afbreken. Onze specialisten weten bijvoorbeeld dat een treurwilg een grote snoei nodig heeft en ook ver moet worden teruggesnoeid.
  • Dode takken moeten uit veiligheidsoverwegingen soms uit de boom worden verwijderd. Als u een voor het publiek toegankelijk terrein heeft, kan wettelijke aansprakelijkheid u dwingen tot het snoeien van de boom.
  • Het verkleinen (terugbrengen) van de kroon is nodig om de verhouding tussen de kroon en de wortels van een boom te herstellen.
  • Opnieuw knotten van wilgen, populieren en lindes is nodig als takken door eerder knotwerk te zwaar zijn geworden en daardoor kunnen afbreken.
  • Terugsnoeien, aftoppen of kandelaberen zijn vormen van boomverzorging die nodig kunnen zijn als uw boom te groot is geworden en daardoor te veel hinder oplevert.

Boomverzorging is een kwestie van plannen

De Boombouw begint nooit aan een opdracht, klein of groot, zonder te hebben gekeken naar de manier waarop we het werk het beste kunnen uitvoeren. Perfecte boomverzorging is ook een kwestie van goed plannen. Bel daarom voor een afspraak met onze specialist Henk Kuiper. Hij kan als geen ander inschatten welke methode in uw situatie het beste is, hoe we het werk moeten aanpakken en wat daarvan de kosten zijn.

Volledig toegeruste specialisten

De Boombouw heeft voor de boomverzorging gediplomeerde klimspecialisten in dienst, die alle hiervoor genoemde werken volledig toegerust, toegewijd en professioneel uitvoeren. Mocht het rendabeler zijn om een hoogwerker in te schakelen, dan doen we dit voor u.