Wanneer is boomverzorging nodig?

Boomverzorging is van essentieel belang om de gezondheid en veiligheid van bomen te waarborgen. Hier zijn enkele situaties waarin boomverzorging noodzakelijk kan zijn:

Snoeien van Bomen
Als de takken van een boom te groot worden, bestaat het risico dat ze afbreken. Onze experts kunnen bepalen wanneer snoeiwerk vereist is, zoals bijvoorbeeld bij treurwilgen, die vaak grondige snoei nodig hebben.

Verwijderen van dode takken
Dode takken moeten soms om veiligheidsredenen uit de boom worden verwijderd. Dit is met name belangrijk als uw boom zich op een locatie bevindt die toegankelijk is voor het publiek, waarbij wettelijke aansprakelijkheid een rol speelt.

Verkleinen van de kroon
Het terugbrengen van de kroon van een boom kan nodig zijn om de balans tussen de kroon en de wortels te herstellen.

Opnieuw knotten
Wilgen, populieren en lindes moeten soms opnieuw worden geknot als takken door eerdere knotwerkzaamheden te zwaar zijn geworden en het risico lopen af te breken.

Terugsnoeien of aftoppen Deze vormen van boomverzorging kunnen noodzakelijk zijn als een boom te groot is geworden en overlast veroorzaakt.

Boomverzorging vereist planning
Bij De Boombouw starten we nooit een opdracht, groot of klein, zonder een grondige evaluatie van de beste aanpak. Boomverzorging vereist zorgvuldige planning. Neem daarom contact op met onze specialist, Henk Kuiper, voor een afspraak. Hij heeft de expertise om de meest geschikte methode voor uw situatie te beoordelen, de juiste aanpak te plannen en de bijbehorende kosten te berekenen.

Deskundige en uitgeruste specialisten

Bij De Boombouw beschikken we over gecertificeerde klimspecialisten die alle genoemde werkzaamheden professioneel en toegewijd uitvoeren. Indien nodig, schakelen we hoogwerkers in om efficiƫnt en kosteneffectief te werken. U kunt vertrouwen op onze volledig uitgeruste professionals voor de zorg en het onderhoud van uw bomen.

In het kader van uw wettelijke verantwoordelijkheden als boomeigenaar bieden wij boominspectiediensten aan, waarbij we de bevindingen schriftelijk documenteren in een rapport. Dit rapport kan u van dienst zijn als er ooit problemen ontstaan met een of meerdere van uw bomen en u duidelijkheid nodig heeft over hun toestand en gezondheid.

Neem contact op