Landschapsbeheer

Leidend in landschapsbeheer

Een voorbeeld van LandschapsbeheerDe Boombouw is buiten de bosbouw ook zeer actief met landschapsbeheer. Werkzaamheden die we onder deze noemer uitvoeren, zijn onder andere:

Dit is slechts een greep uit onze mogelijkheden. Wij informeren u graag over het soort landschapsbeheer dat wij voor u kunnen uitvoeren.

Daadkracht met handgereedschap

De kracht van De Boombouw ligt in het uitvoeren van landschapsbeheer met handkracht. Ons personeel weet hoe je een bosmaaier, zeis, sikkel of ander handgereedschap efficiënt en daadkrachtig hanteert. Het materieel van De Boombouw is speciaal voor ons gebouwd en optimaal compleet uitgevoerd. Inzetbaar voor elk type landschapsbeheer. Ons materieel bestaat op dit moment uit:

  • Motorzagen, van groot tot klein. Verschillend werk vraagt om verschillende typen zagen: zware populieren bewerken we met een grote zaag en hakhout met een kleine. Iedere medewerker heeft zijn eigen motorzagen.
  • Bosmaaiers. Uitgevoerd met touwtjes, slagmes of zaagblad.
  • Bladblazers. Ruggendragers of op wielen.
  • Heggenscharen, stokzagen en andere handgereedschappen.
  • Versnipperaar. Mee te nemen op een aanhangwagen en maar 80 cm breed. Voor groter werk huren wij versnipperaars in.
  • Stobbenfrees. Ook maar 80 cm breed. Tevens in de verhuur.

Landschapsbeheer op recreatieparken

De Boombouw voert eveneens onderhoud uit aan de groenvoorzieningen op recreatieparken. Deze specifieke vorm van landschapsbeheer vergt een strakke planning. Vanwege de bezetting van de huisjes moet dit landschapswerk namelijk in zeer korte tijd gebeuren. Dat betekent dat we de inzet van onze zagers, slepers, uitrijers en snippermachines optimaal op elkaar moeten afstemmen.