Ruime opties voor houtverwerking

Bij De Boombouw beschikken we over diverse methoden om de vrijkomende takken en stobben tijdens bosbouw-, boomverzorgings- en landschapswerkzaamheden efficiënt te verwerken.

Van klein tot groot

Voor kleinschalige taken hebben we een versnipperaar en een mobiele stobbenfrees die gemakkelijk door smalle toegangen passen en op een aanhangwagen vervoerd kunnen worden. De versnipperaar wordt ingezet voor kleinere opdrachten, waarbij bruikbaar hout uit takken wordt gezaagd en het resterende materiaal wordt versnipperd. Ons principe is om de machine naar het werk te brengen in plaats van andersom.

Voor grootschaliger werk huren we externe versnipperaars in om grote boomstammen en takken om te zetten in houtsnippers. We kunnen er ook voor kiezen om takken naar een verwerkingsdepot te transporteren. Onze experts adviseren graag de meest efficiënte en kosteneffectieve aanpak voor het opruimen van takken.

Voor stobben op moeilijk bereikbare plaatsen zetten we onze mobiele stobbenfrees in, die eveneens door smalle openingen past. Bij zeer dikke stobben of meerdere stobben zoeken we naar externe partners om deze klus voor u te klaren.

Boombouw houtverwerking machine

Energie uit houtsnippers

Bij De Boombouw streven we, net als onze klanten, naar duurzame houtverwerkingsmethoden.

Wanneer gerooide bomen moeten worden opgeruimd, is versnippering een uitstekende optie. De houtsnippers worden onder andere naar energiecentrales gebracht voor de opwekking van stroom of warmte, waarbij doorgaans het dikkere hout wordt gebruikt.

Dunne takken, naalden en bladeren resulteren bij verbranding vaak in grote hoeveelheden as, die vervolgens uit de oven moet worden verwijderd.

Neem contact op