Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij De Boombouw vinden we het van groot belang om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij, en milieubewustzijn maakt hier een integraal onderdeel van uit. Hoewel onze specifieke en zware werkzaamheden het lastig maken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten, zoeken we andere manieren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen:

Stagiaires
We verwelkomen stagiaires van bosbouwscholen altijd met open armen. We geloven dat ze bij ons waardevolle ervaring opdoen en met meer kennis vertrekken dan toen ze kwamen. Het is belangrijk voor ons dat ze tijdens hun stage bij ons leren en groeien.

Sponsoring
We ondersteunen verschillende maatschappelijk gerichte projecten en clubs, waaronder de Tafeltennisvereniging, Cycling Lemelerveld en de Wintermarathon. Daarnaast dragen we bij aan evenementen zoals Koningsdag en andere dorpsactiviteiten.

Schone brandstoffen
Onze motorzagen draaien op Aspen 2 mix, een alternatieve brandstof die zo schoon mogelijk is. We gebruiken ook biologische kettingzaagolie van Stihl voor onze motorzagen.

Biologisch afbreekbare hydrauliekolie
We gebruiken volledig afbreekbare hydrauliekolie voor onze machines, zoals Panolin of Motorex.

Fossielvrije diesel
We zijn toegewijd aan het verminderen van CO2-uitstoot en rijden met onze machines en voertuigen op HVO100, een hernieuwbare diesel van Nesté. Deze diesel, gemaakt van afvalstoffen, is aanzienlijk schoner dan traditionele diesel, met minder schadelijke uitstootstoffen.

Energiebesparing
Onze bedrijfsruimte is volledig uitgerust met LED-verlichting, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen. Bovendien worden onze elektriciteitsbehoeften gedurende de dag gedekt door zonne-energie, dankzij onze zonnepanelen.

Bij De Boombouw streven we ernaar om verantwoordelijkheid te nemen voor ons milieu en de gemeenschap, en we blijven zoeken naar manieren om ons bedrijf te verbeteren en duurzamer te maken.

Boombouw Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Neem contact op