Houtverwerking

Grote keus met houtverwerking

Boombouw kan het hout dat is vrijgekomen tijdens de bosbouw & boombouw of landschapsbeheer compleet afvoeren, maar ook op diverse manieren verwerken:

  • Bomen versnipperen
  • Takken versnipperen
  • Houtafval tot brandhout zagen
  • Stobben frezen

U heeft speciale wensen voor de houtverwerking? We informeren u graag over onze mogelijkheden.

Bomen versnipperen

De Boombouw heeft een versnipperaar van slechts 80 centimeter breed, die eenvoudig op een aanhanger is te vervoeren. Hiermee kunnen takken, dunne boomstammen en ander afvalhout probleemloos tot snippers verwerkt worden. Het principe is hier; breng de machine naar het werk i.p.v. het werk naar de machine. Voor het grotere werk om bomen te versnipperen huren we een versnipperaar in die grote boomstammen en zware takken kan verwerken tot houtsnippers. Onze experts weten welk type versnipperaar u nodig heeft.

Stobbenfrees

De Boombouw heeft een ook stobbenfrees van slechts 80 centimeter breed, die eenvoudig op een aanhanger is te vervoeren en zels door een huisdeur past. De stobbenfrees kan ingezet worden als u de stobbe ook verwijdert wilt hebben, bijvoorbeeld voor straatwerk. Wij kunnen deze machine inzetten nadat we een boom verwijdert hebben, maar u kunt dit apparaat ook zelf huren. Een duidelijke gebruikershandleiding voor deze relatief simpel te gebruiken machine maakt dit werk voor haast iedereen haalbaar. Wel is het dan zorg om omliggende stenen (straatwerk) zorgvuldig te verwijderen.

Energie uit houtsnippers

Net als onze klanten, streeft ook De Boombouw zo veel mogelijk naar duurzame methoden van houtverwerking. Door bijvoorbeeld gekapte bomen te gebruiken voor de opwekking van nieuwe energie. Vooral bij bos- en boombouwprojecten waarbij het hout opgeruimd moet worden, is de afvoer van snippers naar de energiecentrale een goede optie. Dit betekent wel dat er over het algemeen dikker hout wordt versnipperd, met zo min mogelijk naalden en bladeren. Deze geven bij verbranding namelijk een te grote hoeveelheid as. Duurzame houtverwerking is bij ons in goede handen.

Takken rijden om te snipperen voor energiehout.